Taxi
I tako vi slučajnim slučajem stigoste na forum Beogradskih taxista. U jednoj sekundi ste u centru zbivanja na Bgd ulicama a bogami i sa dušama taksi-vozača. Ima nas svakakvih. I onih čuvenih koji su na ovoj našoj kaldrmi 20-ak i više god. i koji dobro znaju i stare-nove nazive svih ulica ovog našeg najvećeg sela u Srbiji. Ima i onih mladih koji su nam se pridružili u "pravom ili krivom" pokušaju da nauče nešto od prethodnih, kao i onih koji su tu da nabave neki deo, nađu nekog proverenog majstora, dobiju neku informaciju. Ima onih koji bi da "čuju" neki trač a ima i onih koji bi da se raspravljaju.
Ipak, i mi smo samo ljudi.
Dobro nam došli, bez obzira iz kog razloga ste sa nama!

kako zivi taxista u novom sadu i radi

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

kako zivi taxista u novom sadu i radi

Počalji od taxista n.s. taj Čet 20 Jan 2011, 15:58

kod nas u novom sadu je najjeftiniji taxi a ovi divljaci sto ih ljudi zovu tako to nisu divljaci nego taxisti kockice koji ne rade u udruzenju a imaju firmu u n.s. isve sto treba tako i da mu dovedes inspekciju ili da ga odvedes u inspekciju ne mogu mu nista jer cena taxija nije regulisana pa moze on da formira kako njemu odgovara i inspekcija ce da vam kaze da sednete u udruzenje sledeci put i da pazite divljaci su oni kod nas koji nemaju polozen gradski ispit i nemaju firmu u novom sadu nego na primer u temerinu,zablju,karlovcima ili beocinu itd.,a radi u n.s. u udruzenju ali tu je naravno kriv i gazda udruzenja i drzava jer gazda udruzenja uzme svakom novom takvom 300 eura za ulaz u udruzenje i ne izda fiskalni racun pa onda svake nedelje clanarina od 1000 do 1200 din naravno opet nema fiskalnog pa to puta 100 do 200 clanova pa vi vidite utaju poreza a mi na ulici s ovom cenom vija nas inspekcija komunalna policija kao da smo kriminalci a da ne govorim penzionera i ovih sto rade preko dana u firmi i svi imaju solidne plate i penzije od 40000din do 70000din pa hajde da dele malo i hleba s nama taxitima a njihove plate i penzije da mu trazis da podeli s tobom rekao bi da ne moze jer naravno ovi s manjim platama ne mogu da skupe za ulazak u udruzenje i da kupi stanicu i taximetar a auto da ne govorimo jer evo kod mene kolega u udruzenju je pukovnik u penziji i ima penziju oko 60000din ali to mu je malo pa ga cujes subota na nedelju u 2 ujutru otima se za voznju ili drugi ima platu 40000din i otima se isto a svi s ovim cenama goriva smo pola pijemo pola sarcu dajemo a kuci nista ne nosimo a gde tu odrzavanje daj ljudi budite racionalni pa sagledajte sve pa onda pricajte nesto ima tu jos dosta toga da se kaze a drzava nam nista ne omogucava pa ja sad ne mogu da produzim taxi dozvolu jer sam duzan poreza takva odluka grada novog sada auto ne mogu da unesem u resenje kod inspekcije nije euro 3 motor a od sledece godine euro 4 traze odluka grada novog sada a odluka savezne vlade 2013 god. euro 3 motor pa od cega i kako ja da platim porez drzavi kad mi nedaju da radim gde to ima drzava trazi jedno grad drugo i od cega ja da hranim porodicu i platim kiriju za stan ima li neko objasnjenje neko hvala na razumevanju

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka: 10
Godina: 29
Datum upisa: 20.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: kako zivi taxista u novom sadu i radi

Počalji od milan_so taj Čet 20 Jan 2011, 17:01

Ovo je zaista najduža rečenica koju sam na forumu video. Nema ni zapete ni tačke.

milan_so
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka: 181
Datum upisa: 21.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od taxista n.s. taj Čet 20 Jan 2011, 17:15

E bas mi je drago da si to primetio. Ipak ima par zapeti ili zareza i par tackica pogledaj bolje.

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan_so taj Čet 20 Jan 2011, 19:06

Tačno je to da mnogi sa firmama iz okolnih mesta taksiraju u NS. Ali i oni sa firmama u NS koji neplaćaju godinama porez su isto toliko nelegalni kao i ovi iz Karlovaca,Temerina... Ako imaš firmu u NS, važeću taksi legitimaciju vozila i vozača, plaćene sve dažbine i ostalo možeš postaviti ovakvu temu i da to bude opravdano. To što neko ima firmu u NS a duguje milion dinara državi nije ništa bolji od onoga iz Karlovaca.

milan_so
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od taxista n.s. taj Čet 20 Jan 2011, 19:37

Ova tema je opravdana druze jer ja dugujem 10 puta manje. A ti jesi taxista mozda milan so. Druze shvati da nam je cena takva da pola ode na gorivo a pola tebi i objasni ti meni kako da odrzavas auto i sve ostalo s tim pa sve vise taxista pocinje da duguje porez. I forum je za sve a ne da se ustrucava ko i sta ce reci ili bolje da sutim pa kud puklo da puklo

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od taxista n.s. taj Čet 20 Jan 2011, 19:42

eto udjes jednom na forum i odmah gledaju kako da te izbace i da cutis i ne govoris nista extra je forum mislim sta reci

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan_so taj Čet 20 Jan 2011, 19:56

Šalim se ja malo. Ja sam takođe iz Ns. I poznato mi je sve. Problem će biti rešen. Kad do 2012 svima bude istekla registracija. Videće se ko ima tx tablice. Ko nebude imao platiće kaznu.

milan_so
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od taxista n.s. taj Čet 20 Jan 2011, 20:03

samo se nadaj ja to resavanje problema slusam vec dugi niz godina

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ramplinstinski taj Pet 21 Jan 2011, 17:57

I, kako zive taxisti u N.S. ?

ramplinstinski
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka: 302
Datum upisa: 17.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Velja taj Pet 21 Jan 2011, 19:56

Izgleda da zivotare kao i mi,a imamo i slicne probleme,sve ce to resiti nove (sa starim grbom) tablice Veoma srecan

Velja
Forum početnik
Forum početnik

Broj poruka: 314
Datum upisa: 29.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od taxista n.s. taj Pet 21 Jan 2011, 20:18

Veoma srecan bravo

taxista n.s.
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 20 Avg 2011, 15:56

Ovo sam hteo da posaljem u medije.
od 10 u koje bi poslao sigurno bi ovaj clanak citali u 5 novina
medjutim bio sam sprecen NAŽALOST

DA LI SE VOJVODINA OCEPILA, ALI MI TO JOS UVEK NE ZNAMO?

Zakone Republike Srbije, Gradska Uprava Novog Sad ne sprovodi , iako je zakonom to obavezna da uradi.
Mozda oni sprovode neke druge zakone, neke druge drzave ali nas nisu obavedstili o tome.
Kada Vi krsite zakone R.Srbije stize vam krivicna prijava, medjutim kada zakone R.Srbije ne postuje I ne sprovodi Gradska uprava Novog Sada na čelu sa Gradobnačelnikom gosp. Igorom Pavličićem, nista se ne desava.
Gospodin Igor Pavličić na čelu sa Gradskom upravom po Zakonu republike Srbije obavezan je da donese i sprovede u delo akt o minimalnoj ekonomskoj ceni taksi usluga po tarifama na teritoriji opstine i grada Novog Sada.

Gradska uprava samo je u stanju da kaže TAKSISTI SU KRIVI ZA SVE , moraju da plate porez, to su obavezni da urade, a ono sto je Gradonačelnik Igor Pavličić obavezan da uradi po zakonu R.Srbije on otvoreno kaže da neće da urdi.

Da li postoji neka institucija u R.Srbiji koja će da brani teritorijalni integritet i suverenitet R.Srbije na teritoriji Grada Novog Sada i sprovede Zakone R.Srbije i u Novom Sadu , da primora Gosp. Igora Pavličića da ispuni svoje Zakonske obaveze prema gradjanima i privatnim preduzetnicima kojima je Grad Novi Sad poslodavac?

Ako R.Srbija nije to u stanju da uradi, očekujte gradjansku i svaku drugu vrstu ne poslusnosti, jer moramo se onda sami boriti za svoja zakonom, R.Srbije, zagarantovana prava.

Možda po zakonima države koje sprovodi gradnačelnik grada Novog Sada, Igor Pavličić mi i nemamo nikakva prava, to onda znači da i ne živimo u R.Srbiji iako živimo u Novom Sadu , već ko zna u kojoj i čijoj privatnoj državi.

Poslednji izmenio milangru dana Sre 24 Avg 2011, 13:50, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Autorska prava)

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Broj poruka: 23
Datum upisa: 11.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 20 Avg 2011, 15:58

PS. diće cene kada se taksisti jos zaduže za porez, pa kada budu hteli da registruju kola a ono ne može ko je dužan državi, onda kada nas ostane 500 onda ce dići cene.
Nadam se da ću biti u tih 500

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar taj Sub 20 Avg 2011, 23:24

Bices u tih 500 ako ne dugujes porez i dazbine i ako ti vozilo ispunjava E3-E4 normu,ako ti vozilo ima klima uredjaj,ako bude iste boje kao i sva druga...ako..ako...ako....
A dopis koji si hteo da posaljes u kom si ''klevetao'' gradonacelnika NS-a ne bi objavile niti jedne novine sem ako ne bi ''masno platio uslugu.

Alhemicar
Napredni član
Napredni član

Broj poruka: 833
Godina: 31
Datum upisa: 25.10.2008

http://oron.com/index1056363.html

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pon 22 Avg 2011, 09:25

Nisam nikoga klevetao, sve sto sam napisao je istina . da li bi neko to objavio ili ne, ne mozemo da tvrdimo ni Vi ni ja dok se dopis ne posalje. ja bi ga slao ali nemam dozvolu. ako neko sme Neka posalje faksom svim redakcijama medijskih kuća pa da vidimo.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar taj Pon 22 Avg 2011, 13:26

Kada Vi krsite zakone R.Srbije stize vam krivicna prijava, medjutim kada zakone R.Srbije ne postuje I ne sprovodi Gradska uprava Novog Sada na čelu sa Gradobnačelnikom gosp. Igorom Pavličićem, nista se ne desava.

Mislite da ovo ne moze da se protumaci kao kleveta?

Alhemicar
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pon 22 Avg 2011, 16:48

na osnovu

ZAKON O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

("Sl. glasnik RS", br. 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Član 23

U vozilu kojim se obavlja linijski prevoz mora se nalaziti:

1) vaţeći red voţnje, odnosno fotokopija vaţećeg reda voţnje overena pečatom i potpisom

4) istaknut, u donjem desnom uglu vetrobranskog stakla, naziv linije sa naznačenjem najmanje

jedne usputne autobuske stanice ili autobuskog stajališta, odnosno mesta ukrcavanja i

iskrcavanja stvari, koji bliţe određuje pravac linije, a u gradskom i prigradskom prevozu i sa

5) ugovor o radu vozača ili potvrda da je vozač zaposlen kod prevoznika na koga je registrovan

6) osim u gradskom i prigradskom prevozu čitko popunjena, numerisana vozna karta izdata

putniku za određenu relaciju sa upisanim datumom putovanja i cenom prevoza i sa zaštitnim

znakom ili pečatom prevoznika, odnosno autobuske stanice ili putničke agencije koja je kartu

izdala ili vozna karta prodata preko Interneta.

U vaţećem i overenom cenovniku iz stava 1. tačka 2) ovog člana cena prevoza po putnom

kilometru ne moţe biti niţa od propisane cene.

U autobusu kojim se obavlja "BIS prevoz" mora biti i dodatna tabla sa natpisom "BIS" i rednim

brojem autobusa prema broju uključenih autobusa u "BIS prevozu".

Vlada utvrđuje najniţu cenu međumesnog prevoza po putnom kilometru na osnovu cene

koštanja u javnom drumskom prevozu putnika, na predlog ministarstva nadleţnog za poslove

Cena usluge u gradskom i prigradskom prevozu i auto-taksi prevozu utvrđuje se posebnim

aktom koji donosi opština, grad i grad Beograd.

Član 36

Opština, grada i grad Beograd propisuje bliţe uslove za obavljanje auto-taksi prevoza.

Opština, grada i grad Beograd, u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, donosi program

kojim definiše optimalno organizovanje auto-taksi prevoza.

Saobraćajno-tehnički uslovi iz stava 2. ovog člana definišu se u petogodišnjem planskom

periodu, a na osnovu karakteristika prevoznih zahteva - voţnji, koje obavljaju stručne

Opština, grad i grad Beograd svojom odlukom uređuju posebne uslove koje treba da ispuni

prevoznik, karakteristike i obeleţja taksi vozila i način obavljanja taksi prevoza koji nisu

definisani ovim zakonom. Opština, grad i grad Beograd svojom odlukom utvrđuju i usklađuju

ekonomski najniţu cenu u okviru taksi tarife po kojoj se auto-taksi prevoz mora obavljati na

Taksimetar mora biti podešen isključivo u skladu sa odlukom iz stava 4. ovog člana.

Opština, grad i grad Beograd vodi registar krovnih oznaka.

VI KAZNENE ODREDBE

Član 48

Novčanom kaznom od 300.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za privredni prestup privredno

društvo ili drugo pravno lice ako:

1) je na krovu vozila kojim se obavlja prevoz putnika ili stvari u drumskom saobraćaju, osim

putničkog automobila kojim se obavlja auto-taksi prevoz putnika i vozila kojima se obavlja

osposobljavanje kandidata za vozače, stavljeno poslovno ime, odnosno firma ili drugi natpis

2) se u vozilu kojim se obavlja prevoz putnika, odnosno lica, osim u putničkom automobilu kojim

se obavlja auto-taksi prevoz, nalazi taksimetar (član 5. stav 5);

3) obavlja javni vanlinijski prevoz putnika, osim auto-taksi prevoza putnika, ili javni prevoz stvari,

a nije registrovan za obavljanje te vrste prevoza ili ako ne ispunjava uslove utvrđene ovim

zakonom u pogledu opremljenosti (član 6. stav 1);

4) obavlja javni linijski prevoz putnika, a nije registrovan za obavljanje te vrste prevoza ili ako ne

ispunjava uslove utvrđene ovim zakonom u pogledu opremljenosti (član 6. stav 2);

5) prevoz za sopstvene potrebe obavlja privredno društvo i drugo pravno lice, a ne ispunjava

uslove utvrđene ovim zakonom u pogledu opremljenosti, osim za putničke automobile (član 6.

6) obavlja auto-taksi prevoz, a nije mu preteţna delatnost auto-taksi prevoz ili nije registrovan u

Registru privrednih subjekata za obavljanje auto-taksi delatnosti ili nema odobrenje nadleţnog

organa lokalne samouprave za obavljanje auto-taksi prevoza (član 6a stav 1);

7) koristi autobuska stajališta koja opština, grad i grad Beograd nije odredio za određenu vrstu

linijskog prevoza putnika (član 14. stav 2);

Cool; otpočne i obavlja linijski prevoz bez registrovanog i overenog reda voţnje (član 16. stav 1);

9) u toku vaţenja reda voţnje privremeno obustavi linijski prevoz suprotno odredbi člana 19.

10) u linijskom prevozu ne primi putnike i stvari u granicama raspoloţivih mesta za putnike,

odnosno korisne nosivosti vozila (član 21. stav 1);

11) obustavi obavljanje linijskog prevoza suprotno odredbi člana 22. stav 1. ovog zakona;

12) privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom ne vrši usluge prevoznicima i

putnicima pod jednakim uslovima (član 25. stav 1);

13) privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom stanične usluge ne pruţa ili ne

naplaćuje u skladu sa kategorijom autobuske stanice (član 25. stav 4);

14) privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom ne vodi tačnu evidenciju polazaka i

dolazaka autobusa na propisanom obrascu (član 27. stav 1);

15) za korišćenje autobuskog stajališta naplaćuje naknadu (član 29. stav 4);

16) obavlja auto-taksi prevoz putnika suprotno odredbama o bliţim uslovima za obavljanje auto-

taksi prevoza putnika koje propisuje opština, grad i grad Beograd (član 36. stav 1);

17) obavlja auto-taksi prevoz putnika suprotno odluci kojom opština, grad i grad Beograd

utvrđuje ekonomski najniţu cenu u okviru taksi tarife po kojoj se auto-taksi prevoz mora

obavljati na njenoj teritoriji (član 36. stav 4).

Na osnovu svega toga sto pise u Zakonu Skupstina Grada novog Sada duzna je da donese:

Cena usluge u gradskom i prigradskom prevozu i auto-taksi prevozu utvrđuje se posebnim

aktom koji donosi opština, grad i grad Beograd

Skupstina grada je donela, koliko sam obavesten.
Medjutim, Gradonacelnik Grada Novog Sada gosp. Igor Pavlicic otvoreno kaze da nece to da potpise.
Bez njegovog potpisa sve sto je skupstina grada donela ne stupa na snagu dok gosp. gradonacelnik ne stavi svoj potpis na odluku.

Tako da tvrdnjom, da gradonacelnik gosp. Igor Pavlicic, ne izvrsava odredbe zakona, ne cinim nista osim sto ukazujem na obaveze gosp. Igora Pavlicica kjoje su propisane

ZAKON O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

("Sl. glasnik RS", br. 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

PS>ceo zakon mozete pogledati ili preuzeti sa

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1uasv8Eii5XH4grwZGk0q5GdcI0sUryulwDdYQXEcqFdoAe3q8192Co-9zKU_&hl=en_US

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Čet 25 Avg 2011, 05:38

Lepa vest. SITANS na svojoj internet prezentaciji najavljuje stupanje u protest na ulicama Novog Sada ukoliko se ne sprovede odluka gradskog veća o minimalnoj ekonomskoj ceni taksi prevoza .
informaciju možete pogledati na www.sitans.iz.rs

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Deo taksista neće poskupljenje

Počalji od Zokenzi taj Čet 25 Avg 2011, 19:48

Taksi udruženja "SOS", "MB", "Delta", "Dežurni" i "Grand", neće učestvovati u mogućim protestima taksista

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Deo-taksista-nece-poskupljenje.html

Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka: 1908
Datum upisa: 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Čet 25 Avg 2011, 21:05

021 je razgovarao sa predstavnicima ( vlasnicima) radio centara i njihove stavove izneo. dotični gospodin koji se citira u tekstu nema 5 minuta u toku godine rada kao taksi vozač. u članstvu sitansa imamo kolege iz mb, dežurni, sos. oni ce izaći sigurno na ulice. nabrojana udruženja ne broje vise ne 500 taksista sto je oko 20% od ukupnog broja. nisu spomenuli da ce u protestu biti i 4 privatne firme koje imaju 300 vozila od kojih ce sva biti u protestu. ukoliko se sve dobro organizuje bice ovo najmasovniji protest taksista ikada organizovan u Novom Sadu.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Čet 25 Avg 2011, 21:20

Mislim vlasnici radio centara sigurno nece izaći na protest, nije im u interesu smanjenje broja clanarina.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Čet 25 Avg 2011, 21:39

A da važna napomena. sos i delta a mozda jos Neka udruženja koja nisu za protest u svom članstvu jos uvek imaju kolege koje nemaju firme u Novom Sadu već temerin, karlovci i druge okolne opštine... a inspekcija sve to toleriše iako mora da preda krivičnu prijavu gazdama udruženja .
pod punom materialnom i krivičnom odgovornošću odgovaram za gore navedn iskaz.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pet 26 Avg 2011, 05:12

TO da grand taksi nece protestvovati nije istina.upravo sam kolegu iz granda 1095 Uclanio u sitans i rekao je obavezno da ga obavestimo o protestu jer zeli aktivno da učestvuje u istom.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zokenzi taj Pet 26 Avg 2011, 20:49

Sa srećom! Bolan je osećaj kada morate protestom da terate vlast da uradi nešto što je po zakonu već trebala da uradi. place

Zokenzi
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka: 1908
Datum upisa: 31.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 27 Avg 2011, 02:55

Hvala, sreća ce nam biti neophodna.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 27 Avg 2011, 21:37

Daj Bože da se sve reši bez protesta. protest je pomeren za posle 20.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Čet 01 Sep 2011, 09:07

Posto je 22.8. sitans poslao zahtev Gradu Novom Sadu da sprovede odluku o minimalnoj ekonomskoj ceni taksi prevoza i dao rok od 30 dana, danas je zakazana protestna voznja za 26.9. ukoliko ne dodje do ispunjenja zahteva.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BATICA 646 taj Čet 01 Sep 2011, 15:09

Puno sreće !!!

BATICA 646
Napredni član
Napredni član

Broj poruka: 569
Godina: 43
Datum upisa: 22.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od magnum taj Čet 01 Sep 2011, 20:17

Sa srećom , koleze! Veselje

magnum
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka: 4247
Godina: 55
Datum upisa: 28.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alhemicar taj Čet 01 Sep 2011, 22:10

Jedino tako ce gradska vlast obratiti paznju na problem taksista u Ns-u....A gradonacelnik neka daje izjave kakve god hoce! Ono sto vi trazite je zakon propisao!

Alhemicar
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 03 Sep 2011, 14:27

Stigao je novi flajer

„SITANS”

STRUKOVNO UDRUŽENJE TAKSI

PREDUZETNIKA GRADA NOVOG SADA

FLAJER br. 2, septembar 2011

Obaveštavamo sve taksi-preduzetnike o dosadašnjim aktivnostima udruženja,

1.

Dana 30, Juna 2011 podneli smo V1adi Republike Srbije zahtev da se odredba iz clana б stav 1 tačka 9 Odluke o taksi prevozu stavi van izvršenja i da Vlada pokrene postupak ocene ustavnosti i zakonitosti ove odluke pred Ustavnim sudom, Odreba iz člana 6 stav 1 tačka 9. Odluke o taksi prevozu je odredba koja uslovljava izdavanje taksi legitimacije sa izmirenim porezom.

Dana 08, Ји1а 2011 V1ada RepubІike Srbije nam je odgovorila na zahtev. Iz kabineta premijera Mirka Cvetkovića su nas pismeno obavestili da je naš zahtev stavljen u proceduru i da je prosleden nadležnom Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku na dаlјu nadležnost. Navedeno je da će nas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku obavestiti o dаlјеm postupanju po nasem zahtevu.

2.

Dana 2 avgusta 2011. smo uputili zahtev saobraćajnoj inspekciji da se krene u energično suzbijanje neregularnog taksi prevoza.

3.

Dana 12.avgusta 2011. uputili smo Gradonačelniku zahtev da se ispoštuje zakon o prevozu u drumskom saobraćaju i da se uvede ekonomski najniža cena taksi usluga,

4.

Dana 22 avgusta 2011 smo Gradskom veću uputili zahtev da se izjasne zašto do sada nije doneta odluka o ekonomski najnižoj ceni i ostavili smo im dodatni rok od 30 dana daformiraju i uvedu ekonomski najnižu cenu taksi prevoza u Novom Sadu - naprave formulu sa realnim parametrima ( gorivo,amortizacija,porezi,,,) Na osnovu kojih de se utvrditi i uskladivaii ekonomski najniža cena. - ekonomski najnižom cenom spreče damping cena taksi usluga u Novom Sadu

5.

Dana 1 septembra 2011 smo uputili zahtev da se ukine odredba koja vezuje porez i taksi legitimaciju.

Udruženje SITANS se zalaže da se propisivanjem ekonomski najniže cene omogući da taksi preduzetnici mogu da zarade, plate poreze i doprinose, redovno održavaju vozila,,, Jer taksi preduzetnici nisu "NADNIČARI” već "PRIVATNICI" koji treba da ostvaruju zaradu od svog rada.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Ned 04 Sep 2011, 16:35

Hvala medijima ,
krenulo je da se pise po novinama
http://sitans.iz.rs/1_2_MEDIJI-PI-U.html

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pon 26 Sep 2011, 06:50

GAZDE SU ZABRANILE IZLAZAK NA PROTEST.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pet 30 Sep 2011, 08:04

Čak ni na forumu čovek ne moze da iznese svoje mišljenje a da nu neko ne kenja.
PS. ako neko zeli da mu odgovorim na privatne poruke mora mi poslati poruku na moj email u profilu posto nisam u stanju da iz tuđih profila vidim email.

Poslednji izmenio milangru dana Pet 30 Sep 2011, 19:34, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Nemogućnost da odgovorim na pm.)

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pet 30 Sep 2011, 10:11

Elem kako se sve dešavalo na protestu.
sve je teklo po planu.
protestna voznja, ne primaju clanove sitansa na pregovore, blokada ulica, primaju clanove sitansa na razgovore, nema konkretnog dogovora, 16h clanovi gradskog veća, gradonačelnik i cela gradska uprava odlazi kuci na zasluženi odmor, mi i dalje u blokadi, 21h predsednik i clanovi upravnog odbora govore nam da je gotovo iako su se samo dogovorili da cene budu donesene u petak ali ne i koje cene. gradonačelnik je u pisanom dokumentu za press napisao i potpisao se za 20-30 za start i kilometar.
ako danas gradonačelnik donese 20-30din. za kilometar i start Neka mi neko kaze STA SMO MI ONDA RADILI NA PROTESTU ???

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pet 30 Sep 2011, 10:32

Mislim , kao i vecina kolega na protestu, da smo trebali ostati u blokadi do ispunjenja zahteva.
Zemljoradnici su bili u blokadi gde i mi, 10 dana, dok i im svi zahtevi nisu bili ispunjeni, a mi smo bili 10 h iako nismo dobili nikakvo obećanje ili garanciju da ce naši zahtevi biti ispunjeni.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Pet 30 Sep 2011, 19:42

Svi koji su učestvovali u protestu taksista u Novom Sadu uspeli su da se izbore za 40din. start i 40din. kilometar.
Čestitam, zao mi je sto sam i ja taksista pa cu morati da vozim po tim cenama.

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maradona taj Pet 30 Sep 2011, 22:43

U interesu gradjana kaze gradonacelnik ne moze visa cena u Novom Sadu,a u Beogradu u interesu taksista po republickom zakonu ne moze jeftinija cena,ko koga xebe u ovoj zemlji i koji zakon gde vazi?

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka: 1962
Datum upisa: 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milangru taj Sub 01 Okt 2011, 04:39

Da smo mi ostali u blokadi do petka, kada je on donosio odluku, ne bi on tako lako rekao u zaštitu gradjana.
Meni je jedino krvi organizator protesta koji nije imao snage( ili nesto drugo) da nesto sto je krenuo privede kraju, već je posle 10 sati protesta izdao naređenje da idemo kuci, a ja na 2 metra za njima idem i govorim da ne idemo dok ne dobijemo ono sta hocemo. kolege mi odgovaraju da su rešile i one da ostanu ali kako da ostanu kada organizator ide kuci?
tako da na sledećem sastanku cim bude organizovan zahtevacu smenu svih odgovornih( rukovodstvo sitansa) za ovakav tok i posledice protesta!

milangru
Registrovani korisnik
Registrovani korisnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maradona taj Sub 01 Okt 2011, 11:05

No comment,sve je isto u celoj Srbiji....kriminalno.

maradona
Forum manijak
Forum manijak

Broj poruka: 1962
Datum upisa: 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu