Komentari u vezi studije
Strana 1 od 2 • Delite •
Strana 1 od 2 • 1, 2 
Komentari u vezi studije
Vase komentare u vezi Studije mozete pisati ovde, podsecam da bilo kakve komentare koji nemaju veze sa Studijom bice obrisani.
Hvala

glas savesti- Admin

- Broj poruka: 23
Datum upisa: 09.11.2008
Re: Komentari u vezi studije
И без студије знам да нас је и 4000 много за Београд...

Slave- Napredni član

- Broj poruka: 904
Godina: 39
Datum upisa: 27.12.2008
Koja je ovo studija po redu??? I opet sve po starom, posle svake studije taxi vozila sve više i više na ulicama Beograda!!! Kada bi se ukinuo popust, bilo bi mnogo više primljenih vožnji preko radio mreže i onda bi studija pokazala da je Slave 100% u pravu ...
Slave ::И без студије знам да нас је и 4000 много за Београд...

Zokenzi- Forum manijak

- Broj poruka: 1908
Datum upisa: 31.01.2009
koliko sam ja razumeo, fiskalne kase od 150 evra + mesecna naknada za gps
( kazu 70 evra ( tako se suska)) ja ustvari trebam da platim da bi neko uradio peti ili sesti elaborat. U kome ce sa naucne osnove, prema realnom stanju, uzimajuci u obzir iskustva iz New York-a, Pariza, Londona.....bla,bla truc,truc....doci do zakljucka da u beogradu ima previse taksista?!
Pa to bi im Zika Obretkovic rekao besplatno, a mogli su i Kleopatri da plate da to ipak bude na jednom visem nivou, i tu bi ujedno imali pokrice za troskove izrade elaborata koji su verovatno par miliona dinara.
( kazu 70 evra ( tako se suska)) ja ustvari trebam da platim da bi neko uradio peti ili sesti elaborat. U kome ce sa naucne osnove, prema realnom stanju, uzimajuci u obzir iskustva iz New York-a, Pariza, Londona.....bla,bla truc,truc....doci do zakljucka da u beogradu ima previse taksista?!
Pa to bi im Zika Obretkovic rekao besplatno, a mogli su i Kleopatri da plate da to ipak bude na jednom visem nivou, i tu bi ujedno imali pokrice za troskove izrade elaborata koji su verovatno par miliona dinara.

salebozic- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 26
Godina: 46
Datum upisa: 08.09.2008
Vidim da statistika pokazuje da je manji broj poziva, ali je veci broj primljenih voznji.
Pa naravno jer samo kod nas mozes ako imas: butik, neku radnjicu....da kupis auto pa ti drzava vrati PDV, a ti onda tim autom vozis zenu na posao,cerku u muzicku skolu,svalerku u hotel malo izvan beograda, komsiju do bolnice,da ne pricam o zimovanjima letovanjima itd.Pa onda svo gorivo i servise navedes kao troskove firme i umanjis porez.
Pa naravno da bi bilo glupo da se vozis taxi-em kad mozes dzabe!
To je u vezi sve manjeg broja poziva, a sto se tice povecanog broja primljenih voznji pokusacu da objasnim taj neverovatan fenomen u ciju srz ce verovatno godinama pokusavati da proniknu svi nasi najveci srtucnjaci sa saobracajnog, masinskog i ostalih fakulteta ( mislim da ce drzava na kraju morati da ukljuci i SANU u resavanje ovog fenomena).
Evo prostog objasnjenja.
Prosecan Beogradski taxista je do skoro vozio svoj ( kupljen ) automobil cije ga je odrzavanje mesecno kostalo oko 20-tak evra tako da je mogao da za 6-8 sati odradi svoju dnevnicu i mirno da ide kuci bez dugova.
Ali ne lezi vraze!Dodje demokratija, dodjose evropski standardi i nanerase beogrdskog taxistu da se uspravi na dve noge, opere, obrija da nauci bar jedan strani jezik( za sada) i da vise ne zagadjuje okolinu nego da kupi euro 3, jer kad pohrle svi oni silni stranci koji se po ceo dan voze taxi-jem, oni ce prvo da pitaju da li je vozilo euro 3, pa ako nije onda nece imati ko da ih preveze a to bi bila katastrofa.
Tako da je vecina taxista kupila euro 3 automobile na kredit ili lizing cija je mesecna rata oko 250 evra + kasko , a odrzavanje oko 50-100 evra.
Pa posto ne dodjose svi oni stranci, a vise se ne voze ni sve one musterije koje su dobile otkaze u firmama, preduzecima itd.prosecan taksista, da bi otplatio rate+ kasko i mogao da odrzava auto ( takvih je oko 4000) ne moze vise da radi 6-8 sati nego pocinje da radi 10-12 sati, samim tim pocinje da ugrozava ostale koji nemaju kreditna zaduzenja, onda oni pocinju da rade vise, ne da bi zaradili vise nego da bi uzeli onu istu dnevnicu koju su do skoro uzimali, ali time sada oni ugrozavaju one pod kreditom.......itd
Od svih evropskih taxista mi Beogradski taxisti mozemo da se pohvalimo da madju nama ima najvise secerasa, a po broju infarkta i umrlih za volanom mislim da nam nema ravnih.
Tako da fenomen srpskog beogradskog taxiste koji jedini ne svetu zna kako da ustine tri voznje odjadanput i odveze tri razlicite stranke na tri razlicite strane u istom trenutku, jednim autom, ustvari ne postoji (nazalost).
Beogradski taxista je samo poceo mnogo, mnogo, mnogo vise da dzudzi na ulici nadajuci se da ce ostati ziv do 67-me godine zivota, pa ce onda da plati par hiljada evra dugovanja, ne bi li dobio penziju od 120-150 evra, a ako ne doceka bice srecan na onom svetu jer je uspeo da "prevari" drzavu ne razmisljajuci ko je koga ustvari prevario.
Izvinita na opsirnosti i ne bih vas vise zadrzavao!
Pa naravno jer samo kod nas mozes ako imas: butik, neku radnjicu....da kupis auto pa ti drzava vrati PDV, a ti onda tim autom vozis zenu na posao,cerku u muzicku skolu,svalerku u hotel malo izvan beograda, komsiju do bolnice,da ne pricam o zimovanjima letovanjima itd.Pa onda svo gorivo i servise navedes kao troskove firme i umanjis porez.
Pa naravno da bi bilo glupo da se vozis taxi-em kad mozes dzabe!
To je u vezi sve manjeg broja poziva, a sto se tice povecanog broja primljenih voznji pokusacu da objasnim taj neverovatan fenomen u ciju srz ce verovatno godinama pokusavati da proniknu svi nasi najveci srtucnjaci sa saobracajnog, masinskog i ostalih fakulteta ( mislim da ce drzava na kraju morati da ukljuci i SANU u resavanje ovog fenomena).
Evo prostog objasnjenja.
Prosecan Beogradski taxista je do skoro vozio svoj ( kupljen ) automobil cije ga je odrzavanje mesecno kostalo oko 20-tak evra tako da je mogao da za 6-8 sati odradi svoju dnevnicu i mirno da ide kuci bez dugova.
Ali ne lezi vraze!Dodje demokratija, dodjose evropski standardi i nanerase beogrdskog taxistu da se uspravi na dve noge, opere, obrija da nauci bar jedan strani jezik( za sada) i da vise ne zagadjuje okolinu nego da kupi euro 3, jer kad pohrle svi oni silni stranci koji se po ceo dan voze taxi-jem, oni ce prvo da pitaju da li je vozilo euro 3, pa ako nije onda nece imati ko da ih preveze a to bi bila katastrofa.
Tako da je vecina taxista kupila euro 3 automobile na kredit ili lizing cija je mesecna rata oko 250 evra + kasko , a odrzavanje oko 50-100 evra.
Pa posto ne dodjose svi oni stranci, a vise se ne voze ni sve one musterije koje su dobile otkaze u firmama, preduzecima itd.prosecan taksista, da bi otplatio rate+ kasko i mogao da odrzava auto ( takvih je oko 4000) ne moze vise da radi 6-8 sati nego pocinje da radi 10-12 sati, samim tim pocinje da ugrozava ostale koji nemaju kreditna zaduzenja, onda oni pocinju da rade vise, ne da bi zaradili vise nego da bi uzeli onu istu dnevnicu koju su do skoro uzimali, ali time sada oni ugrozavaju one pod kreditom.......itd
Od svih evropskih taxista mi Beogradski taxisti mozemo da se pohvalimo da madju nama ima najvise secerasa, a po broju infarkta i umrlih za volanom mislim da nam nema ravnih.
Tako da fenomen srpskog beogradskog taxiste koji jedini ne svetu zna kako da ustine tri voznje odjadanput i odveze tri razlicite stranke na tri razlicite strane u istom trenutku, jednim autom, ustvari ne postoji (nazalost).
Beogradski taxista je samo poceo mnogo, mnogo, mnogo vise da dzudzi na ulici nadajuci se da ce ostati ziv do 67-me godine zivota, pa ce onda da plati par hiljada evra dugovanja, ne bi li dobio penziju od 120-150 evra, a ako ne doceka bice srecan na onom svetu jer je uspeo da "prevari" drzavu ne razmisljajuci ko je koga ustvari prevario.
Izvinita na opsirnosti i ne bih vas vise zadrzavao!

Чекајте, зар Саобраћајни факултет није најмеродавнији за прављење студија везаних за јавни превоз. Ову студију је направио Машински факултет. Смешно.
Gamalilo- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 33
Datum upisa: 14.12.2009
Gamalilo ::Чекајте, зар Саобраћајни факултет није најмеродавнији за прављење студија везаних за јавни превоз. Ову студију је направио Машински факултет. Смешно.
Koliko sam ja razumeo Direkcija za javni prevoz je raspisala tender za studiju i na tender su se prijavile zainteresovani, da li je neko merodavan ili vise - manje strucan to sad nije bitno.

Sledece pitanje koje se postavlja je da li ce grad prihvatiti studiju kao legitiman i verodostojan program za resavanje taxi problem s obzirom da su izdvojili poprilicna sredstva za njenu izradu.

to je to- Admin

- Broj poruka: 2021
Godina: 41
Datum upisa: 03.01.2008
Salebozic,sve si u pravu i svi imamo to misljenje,samo jos neko od nadleznih da prihvati tu cinjenicu,ali kao obicno:sit gladnom ne veruje.Kad bi nam u teskoj situaciji skinuli malo porez,smanjili kamate u banci,i gazde smanjile clanarine,mozda bi i nekako mogli da plivamo,ali opet imamo te svetske najnovije tehnologije od automobila koje jedino strucnjaci iz NASA-e mogu da poprave,a vozimo stranke za 250-300 din. koje sigurno razlikuju euro 3 od eura 1 ili nekog lepog starijeg automobila na gas.I tako mi stigosmo do Evrope a mozda stignemo i do Amerike pa nam studije nece ni trebati vise jer necemo biti sposobni vise ni da radimo po 25 sati dnevno.Podatak za mesec dana maltene umrla su dvojica od srca a nisu obolevali od iste ili neke druge bolesti,jedan je imao 35 a drugi 48 god.
Hvala lepo.
Hvala lepo.
maradona- Forum manijak

- Broj poruka: 1962
Datum upisa: 17.03.2009
Ne bih Ja tu ništa više dodao .... >bravo>

alek- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 4
Datum upisa: 05.08.2009
Kao prvo trebalo bi da rasclanimo ko su divljaci?!
Divljaci su svi oni koji nemaju dozvolu to jest:
- oni koji su odjavili taxi, da ne bi vise placali porez
- oni koji cekaju dozvolu t.j. oni koji su pozvani da podignu dozvolu, ali nece da podignu resenje jer od tog dana pocinju da placaju porez.
- oni koje dozvola uopste ne interesuje( to su oni koji stoje ispred nocnih klubova i ne dozvoljavaju regularnim taxistima da rade)
E sada moram opet da se vratim na ovu (ne)strucnu studiju u kojoj se kaze da se takozvani divljaci kriju i ne smeju da staju na taxi stanice jer bi bili indetifikovani i nemaju radio stanice?!
Pa svi mi ih svaki dan vidjamo po taxi stanicama i uglavnom imaju radio stanice, a ima ih u skoro svim udruzenjima ( cak i u radi beotaxi-ju gde voze sa tablama i radio stanicama preminulih i penzionisanih kolega).
A ako ih indentifikujemo kome da ih prijavimo?!
Da li onim istim inspektorima, koji kad krenu u kontrolu zovnu mobilnim telefonom par divljaka( koji im se naravno oduze),onda ti divljaci jave preko mreze, a onaj ispred nocnog kluba izade iz auta vikne ostalima skidaj table?!
I na kraju vuk sit, ovce na broju, inspekcija radi svoj posao, divljaka nema a taksisti i dalje budale koje rade ko konji, voze na celavim gumama i duguju porez.
Jedino neki put novinari kad objave, tri, cetiri dana unapred kada ce biti kontrola taxista, zeznu inspektore, pa ovi ostanu praznog dzepa.
Divljaci su svi oni koji nemaju dozvolu to jest:
- oni koji su odjavili taxi, da ne bi vise placali porez
- oni koji cekaju dozvolu t.j. oni koji su pozvani da podignu dozvolu, ali nece da podignu resenje jer od tog dana pocinju da placaju porez.
- oni koje dozvola uopste ne interesuje( to su oni koji stoje ispred nocnih klubova i ne dozvoljavaju regularnim taxistima da rade)
E sada moram opet da se vratim na ovu (ne)strucnu studiju u kojoj se kaze da se takozvani divljaci kriju i ne smeju da staju na taxi stanice jer bi bili indetifikovani i nemaju radio stanice?!
Pa svi mi ih svaki dan vidjamo po taxi stanicama i uglavnom imaju radio stanice, a ima ih u skoro svim udruzenjima ( cak i u radi beotaxi-ju gde voze sa tablama i radio stanicama preminulih i penzionisanih kolega).
A ako ih indentifikujemo kome da ih prijavimo?!
Da li onim istim inspektorima, koji kad krenu u kontrolu zovnu mobilnim telefonom par divljaka( koji im se naravno oduze),onda ti divljaci jave preko mreze, a onaj ispred nocnog kluba izade iz auta vikne ostalima skidaj table?!
I na kraju vuk sit, ovce na broju, inspekcija radi svoj posao, divljaka nema a taksisti i dalje budale koje rade ko konji, voze na celavim gumama i duguju porez.
Jedino neki put novinari kad objave, tri, cetiri dana unapred kada ce biti kontrola taxista, zeznu inspektore, pa ovi ostanu praznog dzepa.

sale trazi da ti plate tvoju studiju ona je mnogo realnija od njihove studiju mozemo da pravimo samo mi taxisti koji zivimo od svog rada ane oni koji sede u kancelarijama i pametuje to bi isto bilo kao kad bi mi taxisti pravili studiju o elektro mrezi kad ce vise da ukinu popust >plach>
miroslav114- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 32
Datum upisa: 30.08.2009
ako sam dobro razumeo iz studije, ako ne napravim minimum 75% od procenjenih 12 voznji za 8 sati dnevno, necu moci da produzim dozvolu?!
- A sta cemo sa 2000 divljaka koji mi otimaju te voznje?!
- A sta cemo sa onih par stotina sto otplacuju automobile 500-750 evra + kasko + servisi u zvanicnim servisima koji su strasno skupi, pa rade 12-15-18 sati i uzimaju moje voznje?!
- a sta sa onima koji rade iz tri puta: jutarnji,popodnevni spic i vecernje izlaske, kada je mnogostruko veca potraznja za taxijem?!
Pa kad ja da radim i koliko da radim ne bi li uzeo tih prokletih 12 voznji potrebnih za opstanak?
Znaci trebam da se slikam da me dete ne zaboravi, komsiju da zamolim da se nadje zeni,reso na plin i par serpica pod ruku i naravno cesalj, iglu, konac i ogledalce i 'ajd na ulicu pa radi.
- A sta cemo sa 2000 divljaka koji mi otimaju te voznje?!
- A sta cemo sa onih par stotina sto otplacuju automobile 500-750 evra + kasko + servisi u zvanicnim servisima koji su strasno skupi, pa rade 12-15-18 sati i uzimaju moje voznje?!
- a sta sa onima koji rade iz tri puta: jutarnji,popodnevni spic i vecernje izlaske, kada je mnogostruko veca potraznja za taxijem?!
Pa kad ja da radim i koliko da radim ne bi li uzeo tih prokletih 12 voznji potrebnih za opstanak?
Znaci trebam da se slikam da me dete ne zaboravi, komsiju da zamolim da se nadje zeni,reso na plin i par serpica pod ruku i naravno cesalj, iglu, konac i ogledalce i 'ajd na ulicu pa radi.

Studija koja je opet narucena, cemu?
Masinac se bavi nasom profesijom.Da li je narucena ili ne sa namerom, i cije ideje propagira, pitamo se svi, a očigledno je da nema veze sa realnoscu.
Ovakva studija i ideje koja zastupa nije preihvatljiva jer ne predstavlja boljitak za taksi-preduzetnika.Cemu vise studije kada nikada se ne krece u inplemantaciju.Zahtev SITABA upucen gradonacelniku je da se novac koji se trosi na izradu studija usmeri na implementaciju BETAMOD-a, koji treba korigovati kako bi zaista predstavljao boljitak za taksistu.
Imali smo srecu ako se to tako moze nazvati) da u direktnim pregovorima branimo interese taksi špreduzetnika, i dogovor koji smo ostvarili kao deo pregovarackog tima koji je bio ispred strajkackog odbora na strajku 17. dec. , sada treba da realizujemo.
SITAB ce sledece nedelje dati pojasnjenje potpisanog dogovora, kako bi sprecili spekulacije pojedinih interesnih grupa kojima ne odgovara nase ucesce u zastupanju interesa taksi preduzetnika.
SITAB i dalje zastupa Podnesak koji je nastao na ovom forumu, i necemo odustati od njega.
Kriticari koje cujemo, jednostavno brane svoj interes.
Nama je osnovni cilj zastita interesa taksi-preduzetnika Beograda, i kraj.
Sastanci su ponedeljkom u 19.30. ul Murska 14.
Dodjite.
Masinac se bavi nasom profesijom.Da li je narucena ili ne sa namerom, i cije ideje propagira, pitamo se svi, a očigledno je da nema veze sa realnoscu.
Ovakva studija i ideje koja zastupa nije preihvatljiva jer ne predstavlja boljitak za taksi-preduzetnika.Cemu vise studije kada nikada se ne krece u inplemantaciju.Zahtev SITABA upucen gradonacelniku je da se novac koji se trosi na izradu studija usmeri na implementaciju BETAMOD-a, koji treba korigovati kako bi zaista predstavljao boljitak za taksistu.
Imali smo srecu ako se to tako moze nazvati) da u direktnim pregovorima branimo interese taksi špreduzetnika, i dogovor koji smo ostvarili kao deo pregovarackog tima koji je bio ispred strajkackog odbora na strajku 17. dec. , sada treba da realizujemo.
SITAB ce sledece nedelje dati pojasnjenje potpisanog dogovora, kako bi sprecili spekulacije pojedinih interesnih grupa kojima ne odgovara nase ucesce u zastupanju interesa taksi preduzetnika.
SITAB i dalje zastupa Podnesak koji je nastao na ovom forumu, i necemo odustati od njega.
Kriticari koje cujemo, jednostavno brane svoj interes.
Nama je osnovni cilj zastita interesa taksi-preduzetnika Beograda, i kraj.
Sastanci su ponedeljkom u 19.30. ul Murska 14.
Dodjite.
trg- Napredni član

- Broj poruka: 609
Datum upisa: 06.02.2009
trg- Napredni član

- Broj poruka: 609
Datum upisa: 06.02.2009
Pa ko je trazio tu novu studiju?Ti bi valjda trebalo to da znas,mislim u zajednickom interesu,ja predpostavljam da je to delo ili Djilasa ili Malog.Sto bi rekao jedan kolega ovde,lako je iz fotelje studirati taksi delatnost.
maradona- Forum manijak

Megalomanski projekti velikih strucnjaka, koji ne obracaju paznju na " sitnice" koje zivot znace prisutni su u svim sferama ovog drustva, pa je tako i sa ovom studijom.Ostaje nejasno da li su ovi strucnjaci uz pomoc raznoraznih formula i preuzetih brojki i statistika iz predhodnih elaborata,na brzinu otaljali ovu studiju, samo da bi uzeli lovu pre novogodisnjih praznika, ne obracajuci paznju na podatke od vitalnog znacaja za veliki broj ljudi kojima egzistencija zavisi od ovog posla, ili su toliki laici i nestrucnjaci koji su pitaj boga kako dosli do svoje pozicije, i sada ovakvim iracionalnim i nebuloznim resenjima, studijama i elaboratima unistavaju zivote ljudima a sve u strahu da priznaju da su nesposobni plaseci se za svoj posao i polozaj u drustvu.

Колико сам ја схватио, поента целог писанија је била у томе да израчунају да је за Београд у 2010 години потребно 5000 таксиста. Е сад, шта ми конкретно имамо од тога када нас има више од 7000. могли су да напишу и да нас је довољно и 4000 и опет ништа. Остаје нам само да се нервирамо и да видимо шта ће ова 2010-та на крају да нам донесе, како је кренула, ништа добро...

Slave- Napredni član

Ako proanaliziramo studiju ukratko dolazimo do sledeceg:
NEOBAVEZUJUCE:
5000 taxista za grad Beograd( jer je bolje ostaviti neuredjeno,zbog zastite korisnika,vece konkurencije...i pustiti da se samo uredi)
OBAVEZUJUCE:
Fiskalne kase, koje sluze samo da bi morali da placamo GPS vezu, a jedina svha je pomoc oko prikupljanja podataka, pomocu kojih ce moci u daljnjem periodu da vrse dalje pritiske i ucene!!!
Naravno ovo je moje tumacenje. Mozda ja i gresim, ako gresim molim vas ispravite me, bice mi lakse.
NEOBAVEZUJUCE:
5000 taxista za grad Beograd( jer je bolje ostaviti neuredjeno,zbog zastite korisnika,vece konkurencije...i pustiti da se samo uredi)
OBAVEZUJUCE:
Fiskalne kase, koje sluze samo da bi morali da placamo GPS vezu, a jedina svha je pomoc oko prikupljanja podataka, pomocu kojih ce moci u daljnjem periodu da vrse dalje pritiske i ucene!!!
Naravno ovo je moje tumacenje. Mozda ja i gresim, ako gresim molim vas ispravite me, bice mi lakse.

Sada mi na popust ode mesečno oko 12000-15000 dinara. Od kuće odem po mraku. Kući se vratim po mraku. Kada budu uveli kase neću, verovatno davati više popust, jer to ne znam kako će da se prikaže kroz kasu, ali ću da plaćam sve ono što ta kasa zahteva. Znači oko 12000- 15000 dinara za kasu, za gps, za papir, za servis iste i ko zna već šta.

parmin- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 84
Godina: 57
Datum upisa: 11.11.2009
parmin ::Sada mi na popust ode mesečno oko 12000-15000 dinara. Od kuće odem po mraku. Kući se vratim po mraku. Kada budu uveli kase neću, verovatno davati više popust, jer to ne znam kako će da se prikaže kroz kasu, ali ću da plaćam sve ono što ta kasa zahteva. Znači oko 12000- 15000 dinara za kasu, za gps, za papir, za servis iste i ko zna već šta.
Kako tebi ode tako malo na popust,izgleda da ga malkice zakines ako radis toliko.Meni za deset sati rada ode oko 1000 din. na popust jer bo kvake nema,znaci da sam u minusu nekih 30000 mesecno ili se varam.
maradona- Forum manijak

Ma ljudi, mene interesuje, hoćemo li mi da ukinemo popust. Piše u toj studiji u članu 33-36 da se naplaćuje prema taksimetru. Odnosno koliko taksimetar pokaže. I na taj iznos nekada je išao bakšiš, a danas čim čuju da je vožnja 290 dinara, oni čekaju i onih deset dinara. Postali su cicije, na ništa.

parmin- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 84
Godina: 57
Datum upisa: 11.11.2009
I u studiji iz 2007 je pisalo da treba da se naplacuje iznos koji pokazuje taximetar, a to ti pise i na cenovniku.U toj istoj studiji pise da broj taxista treba da se smanji u narednom periodu tj u 2008 god. do 4500, da bi se u 2009-oj doslo do cifre od 3000-3300 taksista, tako da bi se se uz postepeno smanjenje broja taxista postepeno povecavala cena taxi prevoza u prvom trenutku 100% da bi se doslo do cene u okruzenju koja je 7,80 evra za prosecnu voznju od 5,5 kilometara.

Да ли неко зна да каже:
1. који је стандард у европском земљама о броју таксита тј. на колико становника града иде једно такси возило.
2. да ли они тамо у европи имају касе у такси возилима.
1. који је стандард у европском земљама о броју таксита тј. на колико становника града иде једно такси возило.

Za broj jedan na znam,a li za broj dva jedino neke skandinavske zemlje imaju fiskalnu i ova boranija Rumunija i mozda Bugarska,ostali nemaju,tj. imaju samo stampace za racune.
maradona- Forum manijak

maradona ::Za broj jedan na znam,a li za broj dva jedino neke skandinavske zemlje imaju fiskalnu i ova boranija Rumunija i mozda Bugarska,ostali nemaju,tj. imaju samo stampace za racune.
Претпостављам да је тачно да у Европи фискалних каса у таксијима нема, а ми ћемо да их уводимо.

kolko se secam prvobitna prica je i bila o taximetrima sa stampacem a zasto sada fiskalne kase kad se nece porez obracunavati po njima
mislim da nije problem da se uvedu STAMPACI racuna posto je brze i jednostavnije jedino nece biti bolje onim strankama koje traze Blanko racun da bi mogle malo da mu ukljuce turbinu
>d>
mislim da nije problem da se uvedu STAMPACI racuna posto je brze i jednostavnije jedino nece biti bolje onim strankama koje traze Blanko racun da bi mogle malo da mu ukljuce turbinu
>d>
Prvo je "Studiju" radio Saobracajni, sada Masinski fakultet, znaci da je rade sve manji strucne institucije za nasu muku. Sreca je sto studiju nije radio Stomatoloski fakultet jer bi za BG ostalo mozda samo 100 kom. taxista sa pristojnim osmehom. Kakva smo stoka sledecu studiju ce da radi Veterinarski fakultet. 

mrgud- Registrovani korisnik

- Broj poruka: 183
Godina: 45
Datum upisa: 02.05.2008
Ispravka,Masinski po drugi put.
maradona- Forum manijak

Apsolutno mogu da poverujem u studiju Mašinskog fakulteta, da su je oni odradili najpreciznije moguće sa podatcima koje su dobili !!
Pitanje svih pitanja je: Ko je dao podatke i Maš. fakultetu i svim pređašnjim fakultetima koji su izrađivali prethodne studije ?????
Jer ako imate loše i netačne ulazne podatke, po logici stvari, ni izlazni podatci ne mogu biti ispravni, zar ne ?????
Pitanje svih pitanja je: Ko je dao podatke i Maš. fakultetu i svim pređašnjim fakultetima koji su izrađivali prethodne studije ?????
Jer ako imate loše i netačne ulazne podatke, po logici stvari, ni izlazni podatci ne mogu biti ispravni, zar ne ?????

angelina- Napredni član

- Broj poruka: 778
Godina: 37
Datum upisa: 30.03.2009
angelina ::Apsolutno mogu da poverujem u studiju Mašinskog fakulteta, da su je oni odradili najpreciznije moguće sa podatcima koje su dobili !!
Ниси читао, неке статистичке податке су добили од Пинка и Лукс таксија...

Slave- Napredni član

Čitao, čitao, zato i kažem "netačan ulaz=netačan izlaz" !!Slave ::Ниси читао, неке статистичке податке су добили од Пинка и Лукс таксија...
A i pitanje je kome odgovara "netačan ulaz" !!!!

angelina- Napredni član

Gamalilo ::Да ли неко зна да каже:
Pod 1. Koliko se sećam od ranije, za gradove sa metroom standard je bio na 800 stanovnika 1 taxi vozilo, a za gradove kao što je naše selce na 1000-1100 stanovnika jedan kočijaš.
Pod 2. Koliko čujem u našem okruženju samo Bugarska i Slovenija su svoje kočijaše okitili fis. kasama.
as- Forum početnik

- Broj poruka: 205
Datum upisa: 23.04.2008
Slave ::angelina ::Apsolutno mogu da poverujem u studiju Mašinskog fakulteta, da su je oni odradili najpreciznije moguće sa podatcima koje su dobili !!
Ниси читао, неке статистичке податке су добили од Пинка и Лукс таксија...
Zar si zaboravio da pise tamo od beogradskog taksija.
maradona- Forum manijak

Ljudi nemojmo da mesamo babe i zabe fiskalna kasa sluzi samo za jedno, a to je da bi poreska uprava na osnovu ostvarenog prometa (prihoda) mogla da naplati 18% pdv-a, a posto smo mi pausalci to nema nikakve svrhe. Nama hoce da uvale te kase da bi eto izdavali neke tamo fensi racune koji nemaju svoju svrhu.
Drugo mi vec imamo racune, sa pecatom i potpisom, koje smo obavezni da izdamo na zahtev stranke.Tako da teorija da su stranke sa fiskalnim racunom zasticene, pada u vodu.
Ne bih da se ponavljam ali lepo su rekli u studiji da je svrha uvodjenja gps-a (preko kase) jedino i iskljucivo da bi oni mogli da prikupljaju podatke koji su im potrebni, a da bi podatci bili relevantni potrebno je minimum 5 godina,da bi se izradila kvalitetna studija.
Znaci da ovo po njihovim recima nije kvalitetna studija.
Na osnovu cega su onda odredili da na jednog taxistu sleduje 12 voznji za 8 sati rada?
Sta ako ja necu da im dam podatke, jer nisam na to obavezan?
Sta ako za pet godina u novoj studiji kazu da je glupo i nesvrsishodno da pausalac taxista izdaje fiskalne racune jer on nije u sistemu pdv-a?
Zasto ja da placam njihove eksperimante, ako hoce relevantne podatke neka kupe 100-200-300... gps uredjaja pa neka pitaju ko hoce da im pomogne u prikupljanju podataka i neka ih ugrade o svom trosku.Uvek ce se naci dobri ljudi. Pa nista oni ne rade besplatno, sve to grad placa od naseg poreza.A te price o mojoj gps sigurnosti i panik tasteru, ako uopste uspem da ga stisnem sa nozem pod grlom ili pistoljem na potiljku, dok oni mene lociraju, dok obaveste policiju, dok dodje neki goloruki kolega, ubise mene triput i oslobodise me taxi muke,elaborata,popusta,divljaka.....
Drugo mi vec imamo racune, sa pecatom i potpisom, koje smo obavezni da izdamo na zahtev stranke.Tako da teorija da su stranke sa fiskalnim racunom zasticene, pada u vodu.
Ne bih da se ponavljam ali lepo su rekli u studiji da je svrha uvodjenja gps-a (preko kase) jedino i iskljucivo da bi oni mogli da prikupljaju podatke koji su im potrebni, a da bi podatci bili relevantni potrebno je minimum 5 godina,da bi se izradila kvalitetna studija.
Znaci da ovo po njihovim recima nije kvalitetna studija.
Na osnovu cega su onda odredili da na jednog taxistu sleduje 12 voznji za 8 sati rada?
Sta ako ja necu da im dam podatke, jer nisam na to obavezan?
Sta ako za pet godina u novoj studiji kazu da je glupo i nesvrsishodno da pausalac taxista izdaje fiskalne racune jer on nije u sistemu pdv-a?
Zasto ja da placam njihove eksperimante, ako hoce relevantne podatke neka kupe 100-200-300... gps uredjaja pa neka pitaju ko hoce da im pomogne u prikupljanju podataka i neka ih ugrade o svom trosku.Uvek ce se naci dobri ljudi. Pa nista oni ne rade besplatno, sve to grad placa od naseg poreza.A te price o mojoj gps sigurnosti i panik tasteru, ako uopste uspem da ga stisnem sa nozem pod grlom ili pistoljem na potiljku, dok oni mene lociraju, dok obaveste policiju, dok dodje neki goloruki kolega, ubise mene triput i oslobodise me taxi muke,elaborata,popusta,divljaka.....

Svaka ti je na mestu!
Baš tako, zato od mene nisu dobili nikakve podatke za 2009-tu....ali da se ne zalećem peviše u kritikovanju sadašnje gradske vrhuške, da vidimo šta će da uradi Radna grupa za praćenje i unapređenje u četvrtak pa pričamo dalje.salebozic ::...Zašto ja da plaćam njihove eksperimante.....
Pozdrav Zlaja
PS Dosta paušalaca i kod nas i u svetu izdaje fiskalne račune, to nema veze i ne zavisi zavisi od 18% PDV-a, i to im svakako ne predstavlja glavobolju jer oni za razliku od vas kasu koriste i kao blagajnu, knjigovodsteveni alata (izlazne fakture su sve tu) i naravno pomažu im u organizaciji i sistematizaciji posla kojim se bave.... To sve sa vama nema ama baš nikakve veze jer kasa koja vam se sada nudi je potpuni promašaj... Kasa mora biti integrisana sa taksimetrom i GPS-om u jedan kvalitetan i savremen uređaj!
zlaja- Forum manijak

- Broj poruka: 1175
Datum upisa: 10.02.2008
Ima misljenja da bi nam bilo bolje da smo u sistemu PDVa, mogao bi neko ko se razume u papirice da nam izostri i tu opciju, mozda je to pravac kojim treba da guramo..
edit:
Slazem se za g. Zlajom u vezi kase:
edit:
Slazem se za g. Zlajom u vezi kase:
"To sve sa vama nema ama baš nikakve veze jer kasa koja vam se sada nudi je potpuni promašaj... Kasa mora biti integrisana sa taksimetrom i GPS-om u jedan kvalitetan i savremen uređaj!"

Blackshadow- Moderator

- Broj poruka: 695
Datum upisa: 20.11.2008
E baš to i da se u toj varijanti vozilo uvede kao osnovno sredstvo za rad !! Al' cenim da su "oni" odavno izračunali da bi tada manje zarađivali nego sada, kada bi nam vraćali neke parice od goriva, guma, delova, majstora, članarina i čega sve ne !! Da ne pominjem PDV kod kupovine novog auta a koji smo svi mi do sada plaćali bez da je iko pomislio na mogućnost povratka istog !!!Blackshadow ::Ima misljenja da bi nam bilo bolje da smo u sistemu PDVa, mogao bi neko ko se razume u papirice da nam izostri i tu opciju, mozda je to pravac kojim treba da guramo..

angelina- Napredni član

Upravo to, a i ako ne radim ovaj mesec zbog npr. bolovanja, mogu i manje da platim dazbine drzavi, jel?

Blackshadow- Moderator

- Broj poruka: 695
Datum upisa: 20.11.2008
Baš tako, uplaćuješ kad i koliko radiš.
BTW, nova epika za taksiste je bila oko 16.000 eura, prema tome PDV za istu bi bio negde oko 2400 eura !!!! Malo li je ??
BTW, nova epika za taksiste je bila oko 16.000 eura, prema tome PDV za istu bi bio negde oko 2400 eura !!!! Malo li je ??

angelina- Napredni član

Strana 1 od 2 • 1, 2 
Similar topics» Komentari u vezi studije
» ''Kladionica'' (diskusija)
» Sastanak u sindikatu Nezavisnost 23.10.2009.
» ''Kladionica'' (diskusija)
» Sastanak u sindikatu Nezavisnost 23.10.2009.
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

» AUTO-TAKSI DAN U SRBIJI
» STB-TAXI
» kako zivi taxista u novom sadu i radi
» AUTO TAXI DAN u Beogradu, od 2700-3500 RSD
» clan 44 najnovije odluke o taksi prevozu
» ZA SADA JOS NE-USVOJENI ZAKON O LICENCAMA ZA TAXI
» Aktivni taxi vozaci Spisak
» Nova Odluka
» -1- Opste odredbe